Köpvillkor

Köpvillkor

Nedan är våra fullständiga köpvillkor. Kontakta gärna oss på [email protected] om du har några frågor.

Beställningsprocessen

Våra priser

När man handlar som privatperson är våra priser alltid inkl. moms. Handlar man som företag kan man enkelt  ta exkl. moms i kassan. Priserna varierar över tiden och vi förbehåller oss rätten att ändra priser på daglig basis; för att vi skall kunna hålla så låga priser som vi gör behöver vi följa marknaden noggrant. Kampanjpriser är giltiga under begränsad tid.

Att beställa på sunflexhome.se

I det sista steget av beställningsprocessen får du bekräfta att du läst dessa köpvillkor och att du godtar dessa genom att genomföra din beställning. När du beställt något av oss får du en orderbekräftelse av oss via email till den e-postadress som du angav när du beställde. Orderbekräftelsen är också en bekräftelse på att du godtagit dessa köpvillkor. Vi kan tyvärr inte ingå avtal med minderåriga personer under 18 år utan målsmans godkännande, och vi kan inte heller ingå avtal med kunder med leveransadress utanför Sverige. Vi tar hand om din order inom 24 timmar och normalt levereras ordrar inom 1-2 dagar i hela Sverige. Om du loggar in på sajten kan du själv följa din order.

Betalningsförfarandet

Betalning av din order

Vi samarbetar med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm och tillsammans med Klarna erbjuder vi en rad olika betalningsalternativ där betalningen sker direkt till Klarna. För att vi skall kunna erbjuda dig följande betalningsalternativ behöver vi dela med av oss av dina personuppgifter, kontaktuppgifter och orderuppgifter med Klarna. Vårt användande av dina uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och i enlighet med Klarnas sekretesspolicy. I vissa fall gör Klarna en kreditprövning – då får du hem en kopia på kreditprövningen per post.

 • Betala inom 14 dagar (Faktura): Du skall betala inom 14 dagar från det att vi skickar din order. Fakturan får du i samband med leverans. Du behöver inte uppge några kortuppgifter och din betalning sker efter att du har fått dina varor. Fakturan är kostnadsfri. Om du skulle ångra dig eller behöva returnera ordern kommer Klarna automatiskt att stryka din faktura. Om du vill vänta med att betala ett tag går det bra; kontakta Klarna så kan du få anstånd med betalningen mot en avgift. Du kan alltid ladda ner dina fakturor från Klarna.se. Villkor för ”betala inom 14 dagar” återfinns här
 • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som Klarna tillhandahåller och som ger dig möjlighet att delbetala dina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av det totala utnyttjade kreditbeloppet. Lite beroende på kredittid kan avgifter tillkomma. Mer information om Klarna Konto samt allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation återfinns här.
 • Betala Direkt: Detta innebär en automatisk dragning från ditt bankkonto och baseras på autogiro. Pengarna dras från ditt konto ca två bankdagar efter att köpet genomförts eller att ordern skickats från oss. Betala Direkt kostar inget. Villkoren för användande av autogiro återfinns här.
 • Banköverföring: Pengarna dras från ditt bankkonto direkt efter att du har lagt din beställning. Banköverföring kostar inget för dig.
 • Kortbetalning: Du får möjlighet att betala med Visa eller MasterCard. Kortbetalning kostar inget för dig.
 • Här hittar du mer information om Klarna och du kan läsa deras användarvillkor här.

Om du missar att betala din faktura eller en delbetalning kan en påminnelseavgift tillkomma. Om din order är på ett belopp understigande 60 kr tillkommer en avgift om 29,00 kr. Om din order är på ett belopp om 60 kronor eller överstigande 60 kronor tillkommer en avgift om 60 kr. Därtill tillkommer i båda fallen en dröjsmålsränta om 24,00% plus gällande referensränta. Om du fortsatt inte betalar din order kan fordran överlämnas till ett inkassobolag med ytterligare tillkommande inkassokostnader.

Klarna Konto; Delbetalning

Man kan välja om man vill betala ett fast belopp per månad eller om man vill betala i sin egen tag och enligt förmåga. Du måste minst betala 50 kronor i månaden eller 1/24 av det återstående beloppet. En avgift på 29 kronor tillkommer på fakturan. Du kommer att få hem din order innan du behöver betala, och du samlar alla dina köp på en månadsfaktura.

Exempel: Om din order är på ett belopp om 10,000 kronor och du väljer att delbetala under 12 månader gäller följande;

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Årsränta 19,9% eller effektiv ränta på 29,22%
 • Kreditköpspris blir 11,458 kronor
 • Antal delbetalningar i detta exempel är 12 stycken om 955kronor vardera

Fast delbetalning

Du kan också välja att delbetala din order enligt ett fast betalningsschema om 6, 12 eller 24 månader. I detta fall räknas räntekostnaden på det utestående beloppet – det innebär att din månadskostnad blir högre första månaden och lägre sista månaden. När du lägger din order kommer en kreditprövning att göras – om du är ny kund för Klarna kommer en kreditupplysning att tas. I så fall får du en kopia på upplysningen via post.

Skyldighet att betala

Du är alltid skyldig att betala din order i tid och i sin helhet enligt det valda betalningsalternativet även om du senare väljer att returnera hela eller delar av din order. Om vi inte erhåller betalningen i tid tillkommer påminnelseavgift och dröjsmålsränta om 24% plus vid varje tid gällande referensränta fastställd av Riksbanken.

Leverans

Fraktpartner: PostNord Logistics

Alla ordrar skickas med PostNord Logistics. Tjänsten som används är PostNord Parcel vilket innebär att paketet hamnar hos ditt närmsta PostNord Logistics ombud beroende på vad du valt i kassan. Så snart din vara är på väg för leverans får du ett e-mail med spårningsinformation kring din försändelse. Om du inte mottagit ett sådant, vänligen dubbelkolla att det inte hamnat i din skräpkorg.

Vår fraktpartner kommer att skicka ditt paket till ditt närmaste ombud. Du har då 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket. Du kommer att få ett SMS med information om leveransen, och en sifferkod som du skall uppge för ombudet. Du behöver uppvisa legitimation för att hämta ut paketet.

Fraktpriser

Leverans till ombud

 • Fri frakt på alla ordrar på över 1000 kronor
 • För ordrar under 1000 kr debiteras du 79 kr

Returfrakt

Transportskador

Vi ansvarar för skada på dina produkter eller borttappat gods innan du mottagit ditt paket. Det är därför viktigt att du kontrollerar emballaget när du tar emot ditt paket. Om ditt paket skulle vara skadat på något vis när du mottar det är det viktigt att du fotograferar paketet och anmäler transportskadan till oss. Ombudet måste anmärka på sin och på din kopia av fraktsedeln att ditt paket var skadat vid leveransen och därefter kan du skriva under mottagandet. Reklamation av transportskada skall göras så snart som möjligt men senast inom två månader från leveranstillfället. Du anmäler transportskador till vår kundtjänst genom att maila till: [email protected]

Retur och reklamation

Ångerrätt

Du har alltid fri ångerrätt när du köper produkter från SUNFLEX HOME. Vi erbjuder dig ångerrätt i 30 dagar från leveranstillfället. Du kan också ångra ditt köp på delar av din order om du inte skulle vara nöjd eller om du ångrar dig. Se nedan hur du gör för att skicka tillbaka dina varor till oss.

Retur av paket

Skulle du ångra dig, vara missnöjd med ditt köp eller vill byta till annan vara så kan du returnera dina varor till oss. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig. OBS: det är jätteviktigt att du packar de produkter som du skall skicka tillbaka i samma paket eller samma storlek på paket som du fick från oss.

Du är också välkommen att skicka tillbaka paketet på eget vis och betala frakten direkt till vilket fraktbolag du vill. Vi hanterar returen så snart paketet återkommit till oss. För mer fullständig information om din ångerrätt kan du gå till konsumentsverkets hemsida genom att klicka här.

Det är viktigt att produkten skickas tillbaka till oss i säljbart skick; det innebär att den skall vara förpackad i originalförpackningen och den skall inte ha använts. Ingen form av tejpning på originalförpackningen kan accepteras – därför måste du använda ett robust ytteremballage. Alla etiketter skall sitta kvar på varorna och eventuella manualer skall bifogas.

Det är viktigt att du vet att det är du som har ansvaret att en retur kommer tillbaka till oss; om vi inte mottar din produkt kan vi inte godkänna returen. Det är också ditt ansvar att produkten inte skadas under transporten. Vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på din retur för skadat emballage.

Vår hanteringstid för returer är 30 dagar. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rekommenderat brev. Efter mottagen och accepterad retur genomför vi återbetalning inom trettio dagar från det att vi tog emot returen. Återbetalning sker aldrig kontant utan alltid antingen genom tillbakabetalning på ditt kort eller genom insättning på ditt bankkonto.

För att vi skall kunna godkänna din retur måste du kunna bevisa att du köpt varan av oss; därför skall du alltid spara orderbekräftelse och kvitto på betalningen.

Outlöst paket hos ombud

Om du har beställt produkter från oss med leverans till ombud och du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar skickas det tillbaka till oss. Då kommer du att bli debiterad för frakten (tur och retur: 79 + 79 kronor samt en hanteringskostnad på 120 kronor d.v.s. totalt 278 kronor inklusive moms.

Retur och reklamation avseende kampanjvaror

Om du vill returnera eller reklamera en kampanjprodukt eller då du använt en rabattkod går det bra. Du kommer då att ersättas med en ny likvärdig vara till det totala belopp som du betalade för din ursprungliga vara. Om detta inte går kommer vi att återbetala ett belopp som motsvarar det du betalade vid din ursprungliga order.

Reklamation av vara

Om en produkt inte fungerar, är skadad eller inte motsvarar den beskrivning som vi har angivit vid köptillfället kan du reklamera produkten. Det är bara ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten. Om du har använt produkten och fel har uppstått på grund av normalt slitage gäller inte reklamationsrätten. Reklamation skall göras inom skälig tid, dock senast inom två månader. Vid reklamation av en produkt skall du kontakta kundtjänst. Det gör du genom att maila oss på [email protected]. Därefter skickar du tillbaka varan enligt ovanstående beskrivning.

Produktgaranti

Vi erbjuder 1 års garanti på samtliga varor som vi säljer på SUNFLEX HOME. Vissa produkter har längre garanti och detta framgår då vid produktbeskrivningen. Garantin gäller för tillverkningsfel. Skador som uppstår vid montering eller av verktyg som använts vid montering täcks inte av garantin.

Övriga villkor

Konsumentskydd

Dessa köpvillkor gäller det köpavtal som du som kund sluter med SUNFLEX HOME AB när du beställer en vara från oss. Dessa villkor och dina och våra avtalsrättsliga förhållanden i alla köp på sunflexhome.com styrs av Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204).

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför vår skäliga kontroll skall våra förpliktelser att fullgöra köpeavtalet mellan dig och oss skjutas upp så länge omständigheterna så kräver. Detta kan till exempel gälla vid händelse av strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof, ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder eller liknande händelser. Om en sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som SUNFLEX HOME AB rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan att någon skyldighet att betala skadestånd till någon part föreligger.

Dina personuppgifter

Vi ansvarar för att de personuppgifter som du lämnar när du köper något av hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). När du godkänner köpeavtalet mellan dig och SUNFLEX HOME (genom att slutföra köpet) samtycker du till att dina uppgifter sparas. Vi sparar dina uppgifter för att kunna behandla din order och genomföra ditt köp samt för att underlätta för dig vid kommande köp. Därtill behöver vi kunna uppdatera din orderstatus. Vi använder också dina uppgifter för att skicka ut erbjudanden från SUNFLEX HOME genom sms, e-post eller annan direktreklam. Du kan alltid be att få ta del av de sparade uppgifterna, och du kan alltid ändra dom eller be oss radera dom. Du kan när som helst återta ditt medgivande till att få erbjudande från oss. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Pris- och Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i pris eller lagerstatus i vår webbshop vid tillfället för ditt köp förbehåller vi oss rätten att häva avtalet om köp oss emellan. Det kan gälla om en vara inte längre finns tillgänglig eller har utgått; i de fall så sker är SUNFLEX HOME inte längre skyldig att tillhandahålla varan men kan om så är möjligt erbjuda en alternativ vara. Om en vara är presenterad med ett felaktigt pris; i synnerhet om ett pris av misstag presenteras som är så lågt att det är uppenbart att priset inte kan vara korrekt har SUNFLEX HOME rätt att häva avtalet om köpet. Alla bilder på SUNFLEX HOME.com skall ses som illustrationer och vi kan inte garantera att de alltid visar produktens exakta utseende.

Cookies

SUNFLEX HOME och Klarna använder sig av så kallade ”cookies”. En cookie är en liten textfil som sparas i din webbläsare och hjälper oss att minnas vem du är så att du får en bättre köpupplevelse. Vi använder oss av cookies för att förenkla köpprocessen och för att förbättra och analysera vår webbshop.

Omdömen

När du lämnar omdömen och rekommendation av produkter i vår webbshop ger du oss samtidigt tillstånd att publicera dessa på www.sunflexhome.com och i andra medier och kanaler. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera lämnade omdömen eller lägga till eller ta bort enligt vårt eget gottfinnande.

Övrigt

Vid en eventuell tvist försöker vi i så stor utsträckning som det är rimligt att Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Vi följer givetvis alltid svensk lag.

Vi förbehåller oss också rätten att avbryta och annullera beställningar i fall av tryckfel på sajten, tekniska problem eller vid avsiktliga eller oavsiktliga massbeställningar. Om vi har uppgett felaktig information har du alltid rätt att häva ditt köp – se ovan. Vi reserverar oss för försenade varor från leverantör och för slutförsäljning av vara innan vi hunnit leverera till dig. Du får naturligtvis tillbaka pengarna både för frakt och vara om du inte är nöjd.

Om du har frågor omkring innebörden av dessa köpvillkor eller om ångerrätt, reklamationer, transportskador eller något annat är du välkommen att kontakta vår kundtjänst genom att maila till [email protected].

Om du har frågor omkring delbetalning eller fakturor skall du vända till Klarna direkt. Du når Klarna på telefon 08-120 120 10Fri frakt på alla ordrar över 1000 kr

Övriga ordrar: 79 kr

Snabba leveranser

Svenskt bolag med svenskt lager ger snabba leveranser i hela landet.

Välkända varumärken

 

100% säker betalning

Trygga, enkla och säkra betalningar med Klarna.