Ergonomiska skrivbord

Ergonomiska skrivbord är en viktig del av en ergonomisk arbetsmiljö och spelar en avgörande roll för att främja både hälsa och produktivitet. Våra skrivbord är utformade för att möta individuella behov och främja en korrekt kroppshållning under arbetstid.


Vad är ett ergonomiskt skrivbord?

Ergonomiska skrivbord är speciellt utformade för att passa olika kroppstyper och arbetssätt. Skrivbordens syfte är att minimera onödiga belastningar på kroppen genom att möjliggöra justering av höjd, och på vissa skrivbord även vinkeln, för att upprätthålla en bekväm arbetsposition under långa perioder.

Fördelar med ergonomiska skrivbord

Att använda ergonomiska skrivbord kan bidra till att främja bättre hållning genom att stödja ryggraden och minska belastningen på nacke, axlar och armar. Genom att minska risken för bland annat rygg- och nacksmärta kan dessa skrivbord också öka produktiviteten och trivseln på arbetsplatsen.

Funktioner att leta efter i ett ergonomiskt skrivbord

När du väljer ett ergonomiskt skrivbord är det viktigt att titta efter funktioner som justerbar höjd, ergonomisk design och rätt skrivbordsmått för att säkerställa en optimal arbetsposition. Våra ergonomiska skrivbord i EASYDESK ADAPT-serien går att få i flera olika storlekar (120x80, 140x80 och 160x80 cm) och färgkombinationer (grått, vitt, svart och björk). Visste du att vi även erbjuder 5 års garanti på våra elektriska skrivbord!

Typer av ergonomiska skrivbord

Det finns olika typer av ergonomiska skrivbord att välja mellan, inklusive stående skrivbord, höj och sänkbart skrivbord, samt anpassningsbara skrivbordsalternativ, vilket ger användaren flexibilitet att arbeta i olika positioner.

Hur man använder ett ergonomiskt skrivbord korrekt

För att dra full nytta av fördelarna med ett ergonomiskt skrivbord är det viktigt att använda det på rätt sätt. Det innebär att justera höjd och avstånd korrekt, använda tillbehör som underarmsstöd och fotstöd, samt ta regelbundna pauser och utföra stretchövningar för att minska spänningar och stelhet.

Ergonomiska skrivbord i arbetsmiljön

Arbetsgivare har ett ansvar att tillhandahålla en säker och hälsosam arbetsmiljö, vilket inkluderar att erbjuda ergonomiska skrivbord som en del av arbetsplatsens ergonomiska program. Genom att investera i ergonomiska skrivbord kan företag minska risken för arbetsskador och främja en mer produktiv och hälsosam arbetsmiljö för sina anställda.