Fotstöd för ditt välbefinnande - Sätt dina fötter upp och må bättre!

Ett ergonomiskt fotstöd är en enkel men kraftfull lösning som kan göra en stor skillnad för din arbetsplats. Trots att det kanske inte är det första du tänker på när du tänker på ergonomi, spelar det en viktig roll för din arbetsställning och välbefinnande. Låt oss ta en titt på hur du använder ett fotstöd och varför det kan vara en bra idé att ha det vid ditt skrivbord


Hur använder du ett fotstöd?

Justera höjden: Placera fotstödet under ditt skrivbord så att dina fötter vilar bekvämt på ytan. Justera höjden på fotstödet så att dina knän bildar en vinkel på 90 grader eller något större. Detta hjälper till att minska belastningen på dina ben och förbättrar blodcirkulationen.

Använd det aktivt: Ett fotstöd är inte bara för att sätta fötterna upp och låta dem vila. Du kan använda det aktivt genom att växla mellan olika fotpositioner. Prova att växla mellan att vila båda fötterna på fotstödet, ha bara en fot där eller byta position när du känner dig obekväm. Rörlighet håller dina muskler aktiva och minskar risken för stelhet.

Ta korta pauser: Om möjligt, ta korta pauser under arbetsdagen för att sträcka på benen och använda fotstödet för att lätta på trycket. Att sträcka på benen hjälper till att förhindra att du blir stel och ökar din energinivå.


Varför ska du ha ett fotstöd?

Förbättrar kroppshållningen: Ett fotstöd hjälper till att hålla dina fötter i en bekväm och ergonomisk position, vilket i sin tur främjar en bättre kroppshållning när du sitter vid skrivbordet. En korrekt kroppshållning minskar risken för ryggsmärtor och andra besvär.

Minskar belastningen på benen: Genom att använda fotstödet minskar du trycket på dina ben och fötter, vilket hjälper till att förhindra trötthet och svullnad som kan uppstå vid långvarigt stillasittande.

Förbättrar blodcirkulationen: När du placerar dina fötter på fotstödet främjas en bättre blodcirkulation i benen. Detta minskar risken för att utveckla blodproppar och andra cirkulationsproblem.

Minskar trycket på ryggen: Genom att ha fötterna på ett fotstöd minskar du trycket på ryggens nedre del och avlastar därmed ryggmusklerna.


Ett fotstöd, tillsammans med ett höj och sänkbart skrivbord och en ergonomisk kontorsstol kan vara ovärderliga tillägg till din arbetsplats och bidra till din övergripande ergonomi och välbefinnande. 

Genom att använda fotstödet på rätt sätt kan du förbättra din kroppshållning, minska belastningen på benen och ryggen samt främja en sund arbetsmiljö. Så se till att ta hand om dina fötter och investera i ett ergonomiskt fotstöd för en mer bekväm och produktiv arbetsdag!